Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Boloňská

Tip šéfkuchaře

Ragú alla bolognese můžeme také použít na lasagne. Parmezán můžeme vyměnit za pecorino.

Ingredience

  • 40 g olivového oleje extra virgin
  • 90 g šalotky
  • 15 g česneku
  • 70 g mrkve
  • 60 g řapíkatého celeru
  • 320 g mleté hovězí kýty
  • 30 g dvojitého rajčatového protlaku
  • 200 g drcených rajčat
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • 5 g tymiánu
  • 5 g rozmarýnu
  • 10 g bazalky
  • 10 g cukru krupice
  • sůl a pepř dle chuti
  • 600 g čerstvých těstovin
  • parmezán
  • bazalka

Postup

Na olivovém oleji zpěňme nakrájenou šalotku, poté přidáme na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Společně restujeme dozlatava, přidáme česnek a rajčatový protlak a opět orestujeme. Vložíme mleté maso, promícháme, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu. Společně zarestujeme, podlijeme vínem a necháme lehce vyvařit. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku, podlijeme hovězím vývarem a drcenými rajčaty. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka. Udušené ragú podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem. Promícháme s uvařenými těstovinami. Podáváme zastrouhané parmezánem a s lístky čerstvé bazalky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz