Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Cibulová polévka s Iberico špekem

Ingredience

Suroviny na 4 porce:

  • 40 g Iberico špeku
  • 20 g másla
  • 200 g cibule
  • 4 g tymiánu
  • 5 g cukru krupice
  • 100 ml bílého vína
  • 600 ml hovězího vývaru
  • pepř, sůl
  • 8 plátků francouzské bagety
  • 60 g sýru Gruyère
  • 1 žloutek

Postup

V rozehřátém hrnci si vyrestujeme na kostičky nakrájený špek, poté přidáme máslo a cibuli nakrájenou na klínky, společně vše restujeme do požadované barvy. Přidáme nasekaný tymián a zaprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vínem a necháme ho vyvařit. Zalijeme hřízím vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme. Polévku příliš dlouho nevaříme, aby si cibule zachovala svoji strukturu. Polévku naléváme do zapékacích misek, přidáme plátky bagety se strouhaným sýrem smíchaným se žloutky a zapečeme pod grilem, nebo pomocí flambovací pistole dozlatova.

Tip šéfkuchaře

Pokud chcete vegetariánskou variantu, vynechte špek a jeho množství nahraďte máslem. Vývar použijte zeleninový.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz