Hovězí vývar s játrovým knedlíčkem, bylinkovou palačinkou a zeleninou
Tip šéfkuchaře: Uvařte si pravý hovězí vývar Cibule Bistro a doplněný o játrový knedlíček a bylinkovou palačinku. Zeleninu krátce orestujte a zalijte výravem.
Ingredience:
- 1 l hovězího vývaru Cibule Bistro
- mrkev, petržel, celer, hrášek – dle chuti
- čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, libeček)
- na bylinkovou palačinku: 1 vejce, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, nasekané bylinky (petržel, pažitka, tymián)
- na játrové knedlíčky: 200 g mletých hovězích jater, 1 vejce, strouhanka, sůč, pepř, majoránka, stroužek česneku, špetka muškátového květu
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na trochce másla ji orestujeme, přilijeme horký vývar a vaříme do poloměkka.
- Připravíme si bylinkovou palačinku: z vejce, mléka, mouky, soli a nasekaných bylinek umícháme těsto. Na pánvi usmažíme tenkou palačinku, necháme vychladnout a nakrájíme ji na proužky.
- Na játrové knedlíčky smícháme mletá játra s vejcem, strouhankou, majoránkou, solí, pepřem, lisovaným česnekem a muškátovým květem. Vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme několik minut v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
- Vývar se zeleninou podáváme v nahřátých miskách. Do každé porce vložíme několik játrových knedlíčků a proužky bylinkové palačinky. Posypeme čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
