Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Květákový krém

Tip šéfkuchaře

Polévku můžeme doplnit o plátky pečených mandlí a zakápnout lanýžovým olejem.

Ingredience (4 porce)

  • 60 g šalotky
  • 60 g másla
  • 100 g loupaných brambor
  • 300 g květáku
  • 80 ml 30% smetany
  • 50 g crème fraîche
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • růžičky květáku (na servírování)
  • máslo na opečení
  • citronová kůra

Postup

V rozehřátém hrnci na másle zpěníme nakrájenou šalotku, poté přidáme obrané růžičky květáku překrájené na menší kousky a společně na nižší teplotu restujeme, dokud vše krásně nezkaramelizuje. Přidáme nakrájené brambory. Následně podlijeme vývarem, smetanou, osolíme a přivedeme k varu. Pozvolna za občasného míchání vaříme doměkka.

Polévku společně s crème fraîche rozmixujeme do hladkého krému, dochutíme muškátovým oříškem a případně dosolíme. Podáváme s růžičkami květáku opečenými na másle, které na závěr zastrouháme citronovou kůrou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz