Vídeňská roštěná
Tip šéfkuchaře
Kromě rýže můžeme k roštěnkám podávat pečené brambory a doplnit je například o glazovanou karotku nebo jinou sezónní zeleninu.
Ingredience
- 30 g škvařeného vepřového sádla
- 800 g hovězí roštěné
- 40 g uzeného špeku
- 120 g cibule
- 20 g dijonské hořčice
- 20 g hrubozrné hořčice
- 1 l hovězího vývaru
- 50 g másla
- sůl, pepř
Na servírování
- jasmínová rýže
- vídeňská cibulka
- škvarky z uzeného špeku
- pažitka
Postup
Plátky roštěné osolíme, opepříme a opečeme na sádle z obou stran dozlatova. Opečené roštěnky vyjmeme, do výpeku přidáme kostičky uzeného špeku, které si také vypečeme. Přidáme cibuli a restujeme do tmavého základu, na závěr přidáme hořčici. Podlijeme vývarem, vložíme opečené roštěnky zpět a přivedeme k varu. Přiklopíme a pečeme v troubě na 160 °C doměkka. Upečené maso vyjmeme, výpek přecedíme a svaříme na požadované množství. Šťávu podle chuti osolíme, opepříme a na závěr zjemníme vmícháním kostek studeného másla.
Roštěnky podáváme přelité šťávou, s jasmínovou rýží a zdobíme křupavou vídeňskou cibulkou, sypeme pažitkou a škvarky z uzeného špeku.
