Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Vídeňská roštěná

Tip šéfkuchaře

Kromě rýže můžeme k roštěnkám podávat pečené brambory a doplnit je například o glazovanou karotku nebo jinou sezónní zeleninu.

Ingredience

  • 30 g škvařeného vepřového sádla
  • 800 g hovězí roštěné
  • 40 g uzeného špeku
  • 120 g cibule
  • 20 g dijonské hořčice
  • 20 g hrubozrné hořčice
  • 1 l hovězího vývaru
  • 50 g másla
  • sůl, pepř

Na servírování

  • jasmínová rýže
  • vídeňská cibulka
  • škvarky z uzeného špeku
  • pažitka

Postup

Plátky roštěné osolíme, opepříme a opečeme na sádle z obou stran dozlatova. Opečené roštěnky vyjmeme, do výpeku přidáme kostičky uzeného špeku, které si také vypečeme. Přidáme cibuli a restujeme do tmavého základu, na závěr přidáme hořčici. Podlijeme vývarem, vložíme opečené roštěnky zpět a přivedeme k varu. Přiklopíme a pečeme v troubě na 160 °C doměkka. Upečené maso vyjmeme, výpek přecedíme a svaříme na požadované množství. Šťávu podle chuti osolíme, opepříme a na závěr zjemníme vmícháním kostek studeného másla.

Roštěnky podáváme přelité šťávou, s jasmínovou rýží a zdobíme křupavou vídeňskou cibulkou, sypeme pažitkou a škvarky z uzeného špeku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz