Čóčkový dhal
Tip šéfkuchaře
Dhal podávejte s čerstvým koriandrem a limetou. Hodí se také jasmínová rýže nebo naan.
Ingredience
- 700 ml zeleninového vývaru Cibule Bistro
 - 20 g slunečnicového oleje
 - 65 g šalotky
 - 15 g zázvoru
 - 10 g česneku
 - 4 g chilli papričky (dle pálivosti)
 - 1 lžička mletého kurkumy
 - 1 lžička garam masaly
 - 1 lžička římského kmínu
 - 1 lžička mleté koriandru
 - 10 g rajčatového protlaku
 - 200 g červené čočky
 - 250 ml kokosového mléka
 - sů¸, pepř
 - čerstvý koriandr a limeta k podávání
 
Postup
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, zázvor, česnek a chilli papričku.
 - Přidáme všechny suché koření a krátce je necháme rozvonět.
 - Přimícháme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme přibližně 20 minut, dokud není čočka měkká.
 - Přilijeme kokosové mléko, dosolíme a dopepříme podle chuti. Prohřejeme, ale už nevaříme.
 - Podáváme posypané čerstvým koriandrem a zakápnuté limetovou šťávou. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo naan.
 
