Čóčkový dhal
Tip šéfkuchaře
Dhal podávejte s čerstvým koriandrem a limetou. Hodí se také jasmínová rýže nebo naan.
Ingredience
- 700 ml zeleninového vývaru Cibule Bistro
- 20 g slunečnicového oleje
- 65 g šalotky
- 15 g zázvoru
- 10 g česneku
- 4 g chilli papričky (dle pálivosti)
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička mleté koriandru
- 10 g rajčatového protlaku
- 200 g červené čočky
- 250 ml kokosového mléka
- sů¸, pepř
- čerstvý koriandr a limeta k podávání
Postup
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, zázvor, česnek a chilli papričku.
- Přidáme všechny suché koření a krátce je necháme rozvonět.
- Přimícháme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme přibližně 20 minut, dokud není čočka měkká.
- Přilijeme kokosové mléko, dosolíme a dopepříme podle chuti. Prohřejeme, ale už nevaříme.
- Podáváme posypané čerstvým koriandrem a zakápnuté limetovou šťávou. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo naan.
