Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Čóčkový dhal

Tip šéfkuchaře

Dhal podávejte s čerstvým koriandrem a limetou. Hodí se také jasmínová rýže nebo naan.

Ingredience

  • 700 ml zeleninového vývaru Cibule Bistro
  • 20 g slunečnicového oleje
  • 65 g šalotky
  • 15 g zázvoru
  • 10 g česneku
  • 4 g chilli papričky (dle pálivosti)
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 10 g rajčatového protlaku
  • 200 g červené čočky
  • 250 ml kokosového mléka
  • sů¸, pepř
  • čerstvý koriandr a limeta k podávání

Postup

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, zázvor, česnek a chilli papričku.
  2. Přidáme všechny suché koření a krátce je necháme rozvonět.
  3. Přimícháme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme přibližně 20 minut, dokud není čočka měkká.
  4. Přilijeme kokosové mléko, dosolíme a dopepříme podle chuti. Prohřejeme, ale už nevaříme.
  5. Podáváme posypané čerstvým koriandrem a zakápnuté limetovou šťávou. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo naan.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz