Hráškový krém
Tip šéfkuchaře
Použijte kvalitní zeleninový vývar Cibule Bistro, aby si hráškový krém uchoval jasně zelenou barvu. Před servírováním přidejte lžíci zakysané smetany nebo crème fraîche.
Ingredience
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
 - 300 g zeleného hrášku (cčerstvý nebo mražený)
 - 1 střední cibule
 - 1 stroužek česneku
 - 30 g másla
 - 100 ml smetany ke šlehání
 - čerstvá máta nebo bazalka (volitelně)
 - sůl, pepř
 - krutonky na servírování
 
Postup
- Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle do zesklovatění.
 - Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10–15 minut, aby hrášek změkl a zŮstal zelený.
 - Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme, přidáme lístky máty nebo bazalky.
 - Servírujeme s krutonky a případně ozdobíme několika kuličkami hrášku nebo lístky bylinek.
 
