Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Hráškový krém

Tip šéfkuchaře

Použijte kvalitní zeleninový vývar Cibule Bistro, aby si hráškový krém uchoval jasně zelenou barvu. Před servírováním přidejte lžíci zakysané smetany nebo crème fraîche.

Ingredience

  • 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 300 g zeleného hrášku (cčerstvý nebo mražený)
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • čerstvá máta nebo bazalka (volitelně)
  • sůl, pepř
  • krutonky na servírování

Postup

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle do zesklovatění.
  2. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10–15 minut, aby hrášek změkl a zŮstal zelený.
  3. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme, přidáme lístky máty nebo bazalky.
  4. Servírujeme s krutonky a případně ozdobíme několika kuličkami hrášku nebo lístky bylinek.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz