Kukuřičný krém s kuřetem
Tip šéfkuchaře
Polévku můžete podávat s pečeným kuřecím masem nebo restovanými kukuřičnými zrny a zakápnout dýňovým olejem.
Ingredience
- 1 l kuřecího vývaru
- 500 g kukuřice (mražené nebo čerstvé)
- 200 g vařeného kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
Postup
- Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme kukuřici a zalijeme kuřecím vývarem. Vaříme 15 minut doměkka.
- Polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme na kousky nakrájené vařené kuřecí maso, krátce prohřejeme a podáváme.
