Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Kuře na paprice

Tip šéfkuchaře

Tento tradiční pokrm podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna nebo 600 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme papriku a krátce zarestujeme.
  2. Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme.
  3. Vmícháme protlak, zaprášíme moukou, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme doměkka.
  4. Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz