Kuře na paprice
Tip šéfkuchaře
Tento tradiční pokrm podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna nebo 600 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce másla nebo oleje
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- 700 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
Postup
- Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme papriku a krátce zarestujeme.
- Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme.
- Vmícháme protlak, zaprášíme moukou, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme doměkka.
- Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
