Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Kuřecí vývar s raviolami, trhaným kuřecím masem a se zeleninou

Tip šéfkuchaře

Zeleninu do vývaru můžeme před vařením opéct na másle. Zelenina zkaramelizuje a zesládne. Následně ji i s máslem přidáme do vývaru a dovaříme podle chuti.

Ingredience

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 160 g kuřecího prsa
  • 40 g mrkve
  • 40 g řapíkatého celeru
  • 40 g kořenu petržele
  • 40 g cukrového hrášku
  • kerblík
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g vaječného žloutku
  • 15 ml studené vody
  • 1/2 pl olivového oleje
  • 100 g Ďrstvého sýra
  • 20 g parmezánu
  • kerblík
  • sůl, pepř

Postup

Kuřecí prso překrojíme napůl, vložíme do horkého vývaru a následně jej pozvolna uvaříme. Uvařené prso po vláknech natrháme. Vývar přecedíme a následně v něm uvaříme na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel. K uvařené zelenině na poslední minutu přidáme nakrájený cukrový hrášek, a poté vývar odstavíme.

Čerstvý sýr vymícháme s nastrouhaným parmezánem, najemno nakrájeným kerblíkem, solí a pepřem. Z mouky, žloutků, vody, olivového oleje a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut v lednici odstát. Následně z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou placku, z níž vykrájíme kolečka o průměru 6 cm, která plníme sýrovou směsí. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme a důkladně spojíme. Takto připravené ravioly vaříme v osolené vodě cca 2 minuty.

Vývar podáváme v nahřátém talíři společně s uvařenými raviolami, trhaným masem a nakrájeným kerblíkem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz