Kuřecí vývar s raviolami, trhaným kuřecím masem a se zeleninou
Tip šéfkuchaře
Zeleninu do vývaru můžeme před vařením opéct na másle. Zelenina zkaramelizuje a zesládne. Následně ji i s máslem přidáme do vývaru a dovaříme podle chuti.
Ingredience
- 1 l kuřecího vývaru
- 160 g kuřecího prsa
- 40 g mrkve
- 40 g řapíkatého celeru
- 40 g kořenu petržele
- 40 g cukrového hrášku
- kerblík
- 100 g hladké mouky
- 40 g vaječného žloutku
- 15 ml studené vody
- 1/2 pl olivového oleje
- 100 g Ďrstvého sýra
- 20 g parmezánu
- kerblík
- sůl, pepř
Postup
Kuřecí prso překrojíme napůl, vložíme do horkého vývaru a následně jej pozvolna uvaříme. Uvařené prso po vláknech natrháme. Vývar přecedíme a následně v něm uvaříme na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel. K uvařené zelenině na poslední minutu přidáme nakrájený cukrový hrášek, a poté vývar odstavíme.
Čerstvý sýr vymícháme s nastrouhaným parmezánem, najemno nakrájeným kerblíkem, solí a pepřem. Z mouky, žloutků, vody, olivového oleje a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut v lednici odstát. Následně z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou placku, z níž vykrájíme kolečka o průměru 6 cm, která plníme sýrovou směsí. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme a důkladně spojíme. Takto připravené ravioly vaříme v osolené vodě cca 2 minuty.
Vývar podáváme v nahřátém talíři společně s uvařenými raviolami, trhaným masem a nakrájeným kerblíkem.
