Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Špenátový krém

Tip šéfkuchaře

Polévku můžeme doplnit o pošírované vejce a vypečenou slaninu nebo o plátky uzeného lososa.

Ingredience

  • 40 g šalotky
  • 50 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 100 g baby špenátu
  • 80 ml 30% smetany
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 5 g česneku
  • pepř, sůl
  • krutony z bílého pečiva
  • baby špenát
  • olivový olej

Postup

V rozehřátém hrnci na másle zpěníme nakrájenou šalotku, následně nakrájený česnek, zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku. Přilijeme vývar, mléko, rozšleháme metličkou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za občasného míchání pozvolna provařujeme 20 minut. Přidáme smetanu, baby špenát a polévku vymixujeme v hladký krém. Podle potřeby dochutíme.

Polévku podáváme s krutony, ozdobíme lístky baby špenátu a zakápneme olivovým olejem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz