Italské rizoto
Tip šéfkuchaře
Rizoto servírujte ihned, aby si zachovalo krémovou konzistenci. Na závěr můžete přidat restované lišky nebo jiné houby a čerstvé bylinky.
Ingredience
- 300 g rýže Arborio nebo Carnaroli
 - 1 l kuřecího vývaru Cibule Bistro
 - 1 cibule
 - 50 g másla
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 100 ml bílého vína
 - 100 g nastrouhaného parmezánu
 - chilli nebo houby dle chuti
 - sůl, pepř
 
Postup
- Na olivovém oleji a polovině másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
 - Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.
 - Postupně přiléváme teplý vývar a stále mícháme, dokud není rýže téměř měkká.
 - Na závěr vmícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
 
