Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Italské rizoto

Tip šéfkuchaře

Rizoto servírujte ihned, aby si zachovalo krémovou konzistenci. Na závěr můžete přidat restované lišky nebo jiné houby a čerstvé bylinky.

Ingredience

  • 300 g rýže Arborio nebo Carnaroli
  • 1 l kuřecího vývaru Cibule Bistro
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • chilli nebo houby dle chuti
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na olivovém oleji a polovině másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.
  3. Postupně přiléváme teplý vývar a stále mícháme, dokud není rýže téměř měkká.
  4. Na závěr vmícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz