Italské rizoto
Tip šéfkuchaře
Rizoto servírujte ihned, aby si zachovalo krémovou konzistenci. Na závěr můžete přidat restované lišky nebo jiné houby a čerstvé bylinky.
Ingredience
- 300 g rýže Arborio nebo Carnaroli
- 1 l kuřecího vývaru Cibule Bistro
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 100 g nastrouhaného parmezánu
- chilli nebo houby dle chuti
- sůl, pepř
Postup
- Na olivovém oleji a polovině másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.
- Postupně přiléváme teplý vývar a stále mícháme, dokud není rýže téměř měkká.
- Na závěr vmícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
