ČESNEKOVÁ POLÉVKA
4 porce:
1 l Hovězí vývar Cibule Bistro
20 g Česnek
80 g Uzená krkovice
15 g Vepřové sádlo
160 g Brambory loupané
2 g Majoránka
6 g Majoránka čerstvá
2 ks Vejce
Sůl
Pepř
Na servis:
Chlebové krutony
Jarní cibulka
Pažitka
- V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme na drobné kostičky nakrájenou uzenou vepřovou krkovici.
- Přidáme na 1×1 cm kostičky nakrájené brambory.
- Zalijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro a přivedeme k varu.
- Opepříme a přisypeme sušenou majoránku.
- Přidáme česnek utřený se solí.
- Brambory vaříme do měkka, na závěr do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, čerstvě krájenou majoránku a případně dosolíme.
- Polévku podáváme s chlebovými krutony a dozdobíme jarní cibulkou a pažitkou.
Tip šéfkuchaře:
Polévku místo šlehaného vejce můžeme doplnit o zastřené vejce.