logo

ČESNEKOVÁ POLÉVKA

4 porce:

1 l Hovězí vývar Cibule Bistro
20 g Česnek
80 g Uzená krkovice
15 g Vepřové sádlo
160 g Brambory loupané
2 g Majoránka
6 g Majoránka čerstvá
2 ks Vejce
Sůl
Pepř

Na servis:

Chlebové krutony
Jarní cibulka
Pažitka

  • V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme na drobné kostičky nakrájenou uzenou vepřovou krkovici.
  • Přidáme na 1×1 cm kostičky nakrájené brambory.
  • Zalijeme Hovězím vývarem od Cibule Bistro a přivedeme k varu.
  • Opepříme a přisypeme sušenou majoránku.
  • Přidáme česnek utřený se solí.
  • Brambory vaříme do měkka, na závěr do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, čerstvě krájenou majoránku a případně dosolíme.
  • Polévku podáváme s chlebovými krutony a dozdobíme jarní cibulkou a pažitkou.

Tip šéfkuchaře:

Polévku místo šlehaného vejce můžeme doplnit o zastřené vejce.