Získejte slevu až 15 % při nákupu 4 a více polévek nebo vývarů.

Tomatová polévka

Tip šéfkuchaře

Polévku můžeme doplnit o buvolí mozzarellu, bazalkové pesto a italské těstoviny.

Ingredience (4 porce)

  • 50 g šalotky
  • 30 ml olivového oleje
  • 8 g česneku
  • 30 g dvojitého rajčatového protlaku
  • 600 g drcených rajčat
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 10 g bazalky
  • 3 g rozmarýnu
  • 8 g cukru krupice
  • Sùl, pepř

Na servírování

  • Bazalka
  • Olivový olej

Postup

V rozehřátém hrnci na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme česnek, větvičku rozmarýnu a stonky bazalky a krátce restujeme. Přidáme rajčatový protlak a restujeme, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme drcenými rajčaty a zeleninovým vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 10 minut. Vyjmeme rozmarýn a polévku rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme solí a cukrem. Na závěr přidáme nasekanou bazalku a již nevaříme, aby bazalka neztratila barvu.

Polévku podáváme s lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz